گزارش نشست اساتید سفر و دورههای آموزشی ارسباران
گزارش نشست اساتید سفر و دورههای آموزشی ارسباران
به منظور بررسی کیفیت و شیوه برگزاری سفرهای آموزشی فراگیران دورههای آموزشی گوناگون و کیفیتبخشی به شیوه تدریس دروس، جلساتی با برخی از مدرسین ارسباران برگزار شد. در این مطلب بیشتر درباره این نشستها بخوانید.
آمارهای بسیاری نشان میدهند که، بالا بردن فرآیندهای آموزش در صنعت گردشگری، با اضافه کردن سفرهای آموزشی، حضور در طبیعت، سایت موزهها، فضای واقعی زندگی گیاهان و حیوانات و... میسر میشود. از سوی دیگر آگاهی به علم تفسیر میراث نیز میتواند در بالابردن سطح آموزش بسیار موثر باشد. در این راستا ارسباران با اساتید سفر و چند تن از اساتید دیگری که به تدریس دروس گوناگون میپرداختند، نشستهایی را برگزار کرد تا بیشتر این موضوعات را بررسی کند.
چرا نشست اساتید سفر؟
تحقیقات بسیاری نشان میدهد که بهبود فرآیند آموزش در صنعت گردشگری، ماندگاری موضوعات در ذهن فراگیران و بالا بردن اثرگذاری آن، مستقیما به شیوهی آموزش وابسته است. در این راستا جهان به سمتی پیش میرود که آموزشهای عملی و کاربردی فضای بیشتری دارند. تا جایی که استانداردهای جهان تغییر کرده و 50 درصد آموزشها بهصورت عملی و 50 درصد بهصورت تئوری هستند. اما در کشور ما وضعیت چگونه است و با چه راهحلهایی میتوانیم به سمت بهبود وضعیت پیش برویم؟ این موضوع جلسهای تحت عنوان «نشست اساتید سفر» بود که در راستای همفکری با اساتید سفر و بهبود فرآیندهای آموزش انجام شده است.
در نشت اساتید سفر ارسباران روشهای گوناگون آموزش بررسی شد
ایران با دارا بودن جاذبههای فرهنگی و طبیعتگردی متنوع و نیروی جوان و علاقهمند، میتواند از صنعت گردشگری بهرههای بسیاری ببرد. اما شرایط کنونی آموزش در صنعت گردشگری با آن چیزی که در آینده از این صنعت توقع داریم فاصله دارد. در حال حاضر طبق آئیننامههای مصوب، «راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی» سفرهای آموزشی بسیار کمی دارند و «راهنمایان طبیعتگردی» نیز باید تنها در چند سفر محدود با طبیعت و ویژگیهای خاص آن آشنا شوند. اما آیا میتوان از راهنمایی که فقط یک شب در طبیعت مانده، خیلی کم با قطبنما و دیگر ابزارها کار کرده و یا فقط به تعداد کمی از جاذبههای فرهنگی سفر کرده و فقط یک بار در حضور استادش ارائه داده است، توقع داشت که سفری بینقص را رهبری کند؟
اساتید ارسباران جنبههای گوناگون سفرهای آموزشی را بررسی کردند
این مشکل باعث شده تا بسیاری از تورلیدرها وقتی وارد بازار کار میشوند نتوانند با قدرت کار کنند و مدیران آژانسها نیز به سرعت به آنها اعتماد نمیکنند. در نتیجه راهنمایان نمیتوانند درآمدی که به آن فکر میکنند را در ابتدا کسب کنند. در این جلسه درباره راهکارها، شیوههای بالا بردن دانش و بهبود فرآیندها بحث و تبادل نظر انجام شد.
از گردشگری تا تفسیر
جلسات دیگری که در ارسباران با حضور برخی اساتید ارسباران برگزار شد، جلساتی بود که در آن جناب آقای شادلو درباره اصول تفسیر میراث و نقش آن در بهبود شیوه تدریس و بالا بردن سطح آموزش گفتند. در این جلسات از علم تفسیر گفته شد و اینکه علم به آن میتواند سطح آموزش را ارتقا دهد و به راهنمایان بیاموزد که چگونه اطلاعات را به مسافران خود منتقل کنند.
در این جلسات اساتیدی که به آموزش دروس گوناگونی از جمله، آشنایی با گیاهان، نجوم، قوانین و مقررات، عکاسی، شناخت صنعت گردشگری و... مشغول هستند، حضور داشتند.
جلسه هماندیشی اساتید ارسباران با حضور جناب آقای شادلو برگزار شد
در طول جلسات، فرصتهای گوناگونی فراهم شد تا اساتید نیز از راهکارهایی که برای آموزش از آن بهره میبرند بگویند و فضایی برای تبادل اطلاعات نیز فراهم شد.
در پایان این جلسات، ایدهها، ترفندها و دانشهای گوناگونی مابین اعضا رد و بدل شد که امیدواریم بتواند در بالا بردن کیفیت کلاسها و دانش راهنمایان موثر باشد.
ثبتنام آزمون جامع گردشگری اسفند 97 در نمایشگاه گردشگری به ارسباران سر بزنید و هدیه بگیرید داستان تولد اقامتگاههای بومگردی داریم ریههای زمین را نابود میکنیم!