021 88 80 00 55

سافاری چیست؟

سافاری چیست؟

سافاری چیست؟

سافاری، وحش‌گشت (safari)، بیابان‌گردی و دشت‌گردی نوعی از فعالیت طبیعت‌گردی با وسیله است که برای انجام آن اغلب از ماشین‌های دو دیفرانسیل استفاده می‌شود اما در برخی از موارد و به صورت طبیعی‌تر این فعالیت، از اسب و شتر هم به عنوان وسیله نقلیه استفاده می‌شود. هیجان، لذت تجربه و لمس شن‌های کویر، غلت‌خوردن در میان ماسه‌ها و رانندگی در  پستی‌ها و بلندی‌های کویر بدون محدودیت، هر انسانی را وا می‌دارد که آن را تجربه کند از این رو سافاری که واژه‌ای جدید و نوپا در صنعت گردشگریست توانسته گردشگران زیادی را در این زمینه با توجه به پتانسیل‌های طبیعی این کشور در کویرها و بیابان‌هایش به خود جلب نماید. گردشگرانی که برای تخلیه انرژی و هیجان تجربه آدرنالین و ماجراجویی خود، کویر را انتخاب می‌کنند متقاضیان خوبی برای سافاری هستند.

ویژگی‌ها و هدف از سافاری

با اینکه برگزاری برنامه‌های سافاری در ایران از قدمت زیادی برخوردار نیست اما افراد دوستدار ماجراجویی و هیجان که به گشت و گذار و سفر به مناطق بکر کویری و بیابانی علاقه دارند اینگونه سفرها را انتخاب می‌کنند. اصلی ترین پایه در این سفرها، لمس جاذبه‌های طبیعی بدون واسطه، تجربه زندگی کمپینگ، نحوه برپایی کمپ، دشواری‌ها و هیجان زندگی در طبیعت‌وحشی، تماشای حیوانات در حیات‌وحش و زندگی بدون امکانات شهری است که همه این موارد می‌تواند در نهایت تجربه‌ای تکرار‌ نشدنی و شیرین را برای هر کسی رقم زند.

سافاری در ایران

اکنون در کشور ما به دلیل رو به رشد بودن رشته‌هایی چون سافاری و آفرود، ما شاهد هزینه‌های بالا برای خدمات‌رسانی در این حوضه‌ها هستیم که این امر خود، میزان تقاضا را در کشور کاهش می‌دهد. اما برای تسهیل این امر تاکنون تدابیری نیز اندیشه شده مانند استفاده از اتوموبیل‌های طراحی شده سال‌های قبل در دنیا با تجهیزاتی فزون یافته برای افزایش کارایی در انجام اینگونه سفرها که خود باعث کاهش قیمت قابل توجه‌ای در برگزاری و خدمات‌دهی آنها می‌شود. قابل ذکر است در این سفرها صرف داشتن علاقه کافی نخواهد بود بلکه باید از صبر و شکیبایی و پشتکار فراوان نیز بهره جست زیرا با وجود داشتن تجهیزات فوق‌الذکر امکان اینکه در طی مسیر با حوادثی چون:

  • گیر کردن خودروها در شن یا گل‌و‌لای بیابان
  • چپ شدن ماشین‌ها
  • تغییرات اجباری مسیر پیش‌رو
  • پنچر شدن لاستیک‌ها
  • طولانی شدن مسیر به دلایل مختلف
  • برخورد با جانوران وحشی
  • و...

درگیر شویم بسیار زیاد است که این امور جز وقایع غیرقابل پیش‌بینی و لاینفک در سفرهای ماجراجویی سافاری به حساب می‌آید. علاوه بر این در این سفرها نیاز است که در مواجه با مسائل غیرمنتظره سریعا عکس العمل نشان داده شود تا بتوان شرایط را درست مدیریت کرد پس داشتن قدرت سریع پاسخگویی نیز یکی دیگر از شرایط مورد نیاز در اجرای اینگونه از سفرهاست.

پیام آخر

در نهایت با در نظر گرفتن نکات سفر مسئولانه به طبیعت می‌توانیم به جای نابودی با رعایت اصول زیست محیطی در سفرهای سافاری به بقای طبیعت کمک کنیم.

08:00 , 1395/07/24
08:00 , 2016/10/15



     

بحث و تبادل نظر
مریم
1400/07/12 11:04
عالی بود با تشکر از شما
پاسخ دهید...
امیررضا دادرس
1396/08/16 09:47
درود ، بنظر من و طبق تعریف سافاری که بنیانگذار آن کشورهای غربی است میشه : سافاری ی همان گشت وحش خودمان بسیار ساده است. سافاری (Safari)، یک ماجراجویی است که غالبا به صورت زمینی بوده و معمولا در آفریقا انجام می‌شود. در قدیم برنامه‌های شکار در آفریقا هم جزئی از سافاری به حساب می‌آمد اما امروزه سافاری صرفا در سفرهای کوتاه زمینی به منظور مشاهده و تصویربرداری از حیوانات در حالت طبیعی خودشان خلاصه می‌شود.
ریشه واژه سافاری به کلمه عربی «سفر» (Safar) باز می‌گردد. از همین واژه، اسم «Safariya» هم مشتق می‌شود (که دقیقا همان معنای سفر را می‌دهد) و سپس به واژه «Safari» می‌رسیم که یک واژه سواحیلی دقیقا مترادف واژه عربی سفر است.در دوران استعمار آفریقا، سافاری تعریف و مفهوم دیگری داشت. در آن زمان هدف سافاری جستجو در دل حیات وحش به صورت گروه‌های کوچک و شکار حیوانات بود. به دلیل اجرای این سیاست غلط و وجود این تفکر اشتباه در مورد مفهوم سافاری، در آن زمان در قاره آفریقا ۱۱,۴۰۰ عدد از گونه‌های مختلف حیوانات شکار شدند که ۵۱۲ عدد از آن‌ها جزو حیوانات شاخص آفریقا بودند که شامل فیل‌ها، پلنگ‌ها، شیرها، بوفالوها، اسب‌های آبی و کرگدن‌ها می‌شد. در آن دوران شش عدد کرگدن سفید نیز شکار شد. کرگدن‌های سفید در آن زمان هم در خطر انقراض بودند و با این وجود شش عدد از آن‌ها در طی تفریحی که آن زمان سافاری نام داشت از بین رفتند!
امروزه در سافاری (مخصوصا سافاری در آفریقا) هیچ ردی از شکار کردن حیوانات به چشم نمی‌خورد و سافاری در مشاهده حیوانات و محیط زندگی آن‌ها در دل طبیعت و حیات وحش و حتی در بعضی از مناطق محافظت‌شده همچون پارک‌های ملی خلاصه می‌شود. البته مفهوم سافاری در عصر مدرن تنها به مشاهده حیوانات و رفتار آن‌ها محدود نمی‌شود.
سافاری مدرن همچنان شامل گشت و گذار در حیات وحش و مشاهده حیوانات از نزدیک می‌شود اما هدف کلی آن در جهات مثبتی گسترش یافته و چند منظوره‌تر شده است. هم اکنون سافاری جدا از بُعد تحسین طبیعت و متعلقات آن، فرصتی برای کمک و حمایت از طبیعت و حیات وحش نیز شده است.

امروزه سافاری به یک گردش مناسب برای روزهای تعطیل گردشگران بدل شده است و از جهات بسیاری به وضعیت طبیعت و محیط زیست کمک می‌کند. بسیاری از مراکز برگزار کننده سافاری، بخش زیادی از درآمد خود را در راه حمایت از مناطق محافظت شده و کمک‌های مالی برای ایجاد پناهگاه‌ها برای حیوانات در خطر انقراض صرف می‌کنند که این کمک‌ها بی شک تاثیر مثبت زیادی بر روی تداوم حیات وحش خواهد گذاشت.
اما متاسفانه شما دارین ی جورایی تحریف میکنید سافاری رو
رفرانس :دانشنامه ویکیپدیا - کجا رو - بیابانها و کویرهای ایران

پاسخ دهید...
ارسباران
1396/08/20 13:57
دوست عزیز ممنون از اینکه مطلب رو با دقت خوندید و نظرتون رو در این زمینه با ما در میان گذاشتید.
باید خدمتتون عرض کنم خیلی از واژگان هستند که اگر ریشه یابیشون کنیم میبینیم که در حال حاضر در معنای اشتباهی داریم ازشون استفاده می کنیم. درست هست که باید با اطلاع رسانی معنی اون واژه رو به صورت درستش استفاده کنیم اما باید آشنا بودن واژگان و مصطلح شدن اونها در ذهن جامعه هم فراموش نکنیم.
اما یک نکته مهم اینکه دانشنامه ویکیپدیا چندان منبع معتبری برای مطالعات عمیق نیست، شما که در این زمینه علاقمند هستید بهتره مطالعاتتون رو با خواندن کتاب های منبع، گسترش بدید و به ما هم در این زمینه یاری برسونید:)
با سپاس از شما و نظرتون
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
تلاش می‌کنیم در جریان تحولات گردشگری و ارسباران قرارتان دهیم.
نمونه خبرنامه