فرهنگ و هنر مردم نپال
فرهنگ و هنر مردم نپال
نپال کشوری بین هند و چین است. پایتخت آن کاتماندو و دارای گوناگونی فرهنگی، دینی و طبقاتی بسیاری میباشد. به طوری که در آن حدودا 140 گروه مختلف با دینها و فرهنگهای مختلف زندگی میکنند که علاوه بر همبستگی و ارتباطشان با هم، توانستهاند فرهنگ و سنن خود را نیز حفظ کنند و این آمیزه فرهنگی، خود پایه اصلی زندگی نپالی است. نپال یکی از صلحجوترین و آرامترین کشورهای چند ملیتی، مذهبی و فرهنگی در دنیاست و این را از یکپارچگی، حال خوب، پرطراوتی و وحدت آنها در عین چندگانگی فرهنگی میتوان فهمید.
نپال از شمال تحت تاثیر فرهنگ بوداهای تبتی و از جنوب تحت تاثیر فرهنگ هندوهای هندوستان قرار دارد و شاید همین دلیل است که باعث شده فرهنگ نپالی چیزی باشد بین فرهنگ هندوها و بوداییها.
در کشور نپال دختران تا سن 16 سالگی به عنوان خدا یا الهه مورد پرستش قرار میگیرند. آنها را «کماری» به معنی باکره مینامند و معتقدند که دختران در این سن نماد پاکی و تقدس هستند اما به محض اینکه به سن بلوغ برسند از این پاکی و تقدس خارج میشوند و دیگر مورد پرستش نیستند.
- جشن هایی در نپال
- در مناطق مختلف نپال رسمها وجشنهای متفاوتی برگزار میشود که یکی از آنها جشن با شکوهی است که به مناسب اولین غذایی که کودک میخورد برایش میگیرند در این جشن کودک و حاضرین مجلس همه لباسهای سنتی و رنگ روشن میپوشند و سعی میکنند که خاطره خوشی را برای خانواده کودک رقم بزنند. لباسها در این جشن همه ابریشم بافت و چاشنی تمامی غذاهای آنها برای شادی بیشتر زعفران است و هدف از برگزاری این جشن تشویق والدین برای به دنیا آوردن فرزندان بیشتر میباشد.
- یکی دیگر از جشنهای مردم نپال جشن برنج است که هر ساله به مناسب فرا رسیدن فصل کاشت برنج و شالیکاری در این کشور برگزار میشود. حاضران در این جشن در مزارع برنج کاری خود مسابقات کشتی برگزار کرده و به سر و صورت یکدیگر گل میپاشند که هدف از این جشن نیز آرزوی سالی پر از نعمت و برکت است و از خدا میخواهند که سالی پرمحصول و بابرکت داشته باشند. نپالیها بعد از برگزاری این جشن همگی به یکدیگر در کاشت برنج کمک میکنند.
از آنجایی که دین اکثریت جمعیت نپال هندوئیسم است، موسیقی و سازهای نپال هم تحت تاثیر کشور هندوستان واقع شده. «طبلا» نام نوعی ساز کوبهای در هندوستان میباشد که به نپال راه یافته است. طبلا متشکل از دو طبل دستی است که از نظر اندازه و نوع صدا با یکدیگر متفاوت هستند و یکی را که «دایان» نام دارد با دست راست و دیگری را که «بایان» نامیده میشود با دست چپ مینوازند.
- هنر مردمان نپال
یکی از صادرات اصلی نپال هنرهای دستی آنهاست. نپالیها مردمانی بسیار هنرمند و اهل ذوقاند و از بهترین صنایعدستی آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حکاکی روی چوب و فلز
- جواهرات
- سفال گری
- مجسمههای فلزی و چوبی
- فرش و لباسهای پشمی و ابریشمی
کشور نپال به دلیل جاذبههای طبیعی و تاریخی- فرهنگی بسیاری که دارد هر ساله مقصد بسیاری از تورهای طبیعت گردی و ایرانگردی و جهانگردی است که از سراسر دنیا برای دیدن این جاذبهها به آنجا سفر میکنند.
برای مشاهده تورهای خارجی ارسباران اینجا کلیک کنید.