دکتر شهرام شرفی مهمان دوشنبههای گردشگری
سفر به جهان زیر آب
سفر به جهان زیر آب
در دوشنبههای گردشگری هفته آینده در خانه فرهنگی آنسو میزبان استاد گرانقدر جناب آقای دکتر «شهرام شرفی» هستیم. استاد شرفی از اساتید دوره طبیعتگردی هستند و دروس مربوط به اکولوژی و حفاظت از آبزیان را تدریس میکنند.
سفر به جهان اعجابانگیز زیر آب و آشنا شدن با شگفتیهای آن همواره برای دوستداران طبیعت دلچسب و دوستداشتنی بوده است. در کنار لذت بردن از این زیباییها آشنایی با شیوه زندگی، رفتارها و شناخت گونههای گوناگون آبریان میتواند به حفاظت از این بخش از طبیعت کمک کند و همزمان رشد و بهبود بخشها دیگر را نیز به ارمغان آورد. در دوشنبههای گردشگری مورخ 12 مرداد 1397 پای صحبتهای استاد شهرام شرفی مینشینیم تا بیشتر با دنیای آبزیان آشنا شویم.
دکتر شهرام شرفی کیست؟
استاد شهرام شرفی در سال 1351 در تهران متولد شده است. ایشان دارای مدک کارشناسی در رشته زیستشناسی دانشگاه آزاد (واحد دامغان) و کارشناسی ارشد زیستشناسی دریا در دانشگاه آزاد اسلامی (تهران شمال) با پایان نامه «شناسایی خرچنگهای پهنه جزر و مدی شرق استان هرمزگان و بررسی برخی از خصوصیات خرچنگ پهن خوراکی» دریافت کرده است. پس از آن در آقای شرفی در رشته اکولوژی دریا دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم تحقیقات تهران) با پایاننامه "بررسی امکان تولید سوخت زیستی از توده زنده سرخس آبزی آزولا در تالاب انزلی" با مدرک دکتری فارغالتحصیل شده است.
دکتر شرفی در آمادهسازی برنامهها و مستندهای گوناگونی همکاری داشته و به عنوان تهیهکننده، محقق، طراح، نویسنده و مدیر پروژه آنها را به سرانجام رسانده است. در ادامه شرح کوتاهی از فعالیتهای ایشان را آوردهایم.
- نویسنده فیلمنامههای مستند خزر
- نویسنده برنامههای رادیویی آوای طبیعت و آوای دریا
- مسئول تامین برنامه خارجی گروه آموزش شبکه 2 سیما
- محققق و طراح و نویسنده برنامه تلویزیونی جانوران شهرنشین
- مدیر آمادهسازی برنامههای تأمین برنامه شبکه جامجم
- نویسنده و مترجم بخش علمی روزنامه جامجم
- تهیهکننده برنامه سیمای دانش شبکه 2 سیما، کنگره زیست شناسی شبکه 4 سیما
- مدیر پروژه قنات در فرهنگ و تمدن اسلامی مرکز تحقیقات برنامهای صدا و سیما
- و...
سوابق پژوهشی و تحقیقاتی استاد چیست؟
دکتر شهرام شرفی سالهاست که به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد دامغان فعالیت و در کنار این عنوان دانشگاهی، فعالیتهای پژوهشی و عملی دیگری را نیز دنبال میکنند. ایشان همچنین داور نشریات علمی گوناگونی نیز هستند و در پروژههای خاصی مانند پرورش ماهی قزلآلا در دامغان فعالیت داشتهاند. استاد شرفی دورههای عملی گوناگونی را برای شاگردان و دانشجوبان خود تعبیه میکنند و همواره به فراگیری دروس به شکل عملی و علمی معتقدند. ارسباران از سال 1393 افتخار آن را دارد که ایشان برای تدریس مبحث «اکولوژی حفاظت» سر کلاسها ی راهنمایان طبیعتگردی حاضر شوند.
تالیفات استاد چیست؟
در طول سالها فعالیت کتب و مقالات گوناگونی به زبانهای فارسی و انگلیسی از ایشان چاپ شده است که هر کدام به پیشبرد دانشهای کاربردی کمک کردهاند. در اینجا کتابهایی که دکتر شرفی نویسنده آنها هستند را معرفی کردهایم.
- کتاب اکولوژی دریا 1385، نشر مهتا
- کتاب مقدمهای بر اکولوژی دریاها و اقیانوسها (با تأکید بر خلیجفارس و دریای عمان) سال 1390، انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی (واحد دامغان)
- کتاب اکولوژی برای گردشگران (در دست کار) ویژه فراگیران و برگزارکنندگان تور برای گردشگران طبیعت
- تألیف و ترجمه کتاب ارتباط انسان و حیاتوحش در ایران و جهان از منظر مطالعات اینترنتی و منابع (در دست کار)
دوشنبه منتظرتان هستیم
دوشنبه مورخ 12 شهریور 1397 از ساعت 20:30 تا 22:30 در خانه فرهنگی آنسو با حضور استاد شهرام شرفی چشم انتظارتان خواهیم بود. برای شرکت در این برنامه ثبتنام الزامی و تنها از طریق وبسایت رویداد دوشنبههای گردشگری امکانپذیر است.
دوشنبه در آنسو چه گذشت
استاد شرفی عزیز با حضورشان در خانه فرهنگی آنسو از فصلهای جدید گردشگری گفتند. از رویدادهایی که میتواند به اعتلا، پیشبرد و بهتر شدن صنعت گردشگری کمک و رشد روزافزون آنرا حاصل کند.
عکس یادگاری همراهان و استاد شهرام شرفی در پایان رویداد دوشنبهها گردشگری
دکتر شرفی با توجه به پیشینه علمی و سابقه سالها تدریس با زبان شیرین خود همراهان رویداد دوشنبههای گردشگری را به دانستن درباره جهانی نو دعوت کردند و با حضور ایشان شب بهیادماندنی دیگری در خانه فرهنگی آنسو رقم خورد.