مهمان این هفته آنسو، استاد علیرضا نادری
کشف راز بال پروانهها
کشف راز بال پروانهها
این هفته در آنسو برای شناختن دنیای شگفتانگیز حشرات دور هم جمع میشویم و پای صحبتهای استادی مینشینیم که از سالها پیش قدم به کشف جهانی گذاشت که بسیاری از آن فراری هستند. استاد «علیرضا نادری» مدرس، پژوهشگر، مولف و تنها فردی که موفق به تهیه بزرگترین کلکسیون پروانههای ایران شده است، مهمان این هفته دوشنبههای گردشگری است.
در جهان اطراف ما شگفتیهای بیشماری وجود دارد که گاهی به دلیل عدم آگاهی و یا ترس، از شناختن و لذت بردن از آن محروم میشویم. یکی از این شگفتیها جهان «حشرات» و به خصوص «پروانهها» است. موجودات زیبایی که با رنگهای بینظیر و طرحهای شگفتیساز مجذوبان بسیاری در سرتاسر جهان دارند اما خیلی از مردم آنها را نمیشناسند و نمیتوانند از آنها لذت ببرند.
روز دوشنبه مورخ 19 شهریور 1397 رویداد دوشنبههای گردشگری میزبان استاد گرانقدر «علیرضا نادری» هستیم. استادی که از کودکی با طبیعت خو گرفته است و به دنیای پر رمز و راز حشرات و بهخصوص پرندگان وارد شده است. در این مطلب بیشتر درباره ایشان بخوانید.
درباره استاد علیرضا نادری چه میدانید؟
استاد نادری در رشته مهندسی کشاورزی تحصیل کردهاند و در جهت شناخت و معرفی گونههای گوناگون خدمات بسیار ارزنده و مهمی را برای سرزمینمان انجام دادهاند. در ادامه برخی از مهمترین فعالیتهای ایشان را آوردهایم.
- انجام و حضور در نزدیک به پانصد سفر میدانی مطالعاتی در زمینه شناخت فون پروانههای کشور
- تهیه بزرگترین مجموعه علمی شخصی پروانههای ایران در جهان (به لحاظ تنوع گونهای) با بیش از 420 گونه (از مجموع 435 گونه شناخته شده در کشور)
- تدریس در دوره راهنمایان طبیعتگردی از سال 81 برای دروس مربوط به حشرهشناسی
چه گونههای جدیدی را یافتهاند؟
کشف و ثبت گونههای جدید یکی دیگر از فعالیتهای بسیار اثرگذار جناب استاد نادری است. ایشان در این زمینه فعالیتهای
- کشف و معرفی 16 تاکسون جدید پروانه و بید از ایران و برای اولین بار در جهان
- ثبت حدود 19 گونه پروانه جدید دیگر برای کشور (گونههایی که خارج از مرزها بودهاند ولی برای ایران جدید بودند)
- کشف عنکوبت گرگی آراگوگ که به دلیل شباهت زیاد با عنکبوت تخیلی در کتاب هری پاتر و همزمانی با کشف آن با بیستمین سالگرد انتشار این مجموعه کتابها به این نام نامگذاری شد.
استاد علیرضا نادری کاشف 17 گونه پروانه جدید در ایران هستند
چه جوایزی دریافت کردهاند؟
- دریافت جایزه کتاب برتر محیط زیست سال 1393
- دریافت جایزه پژوهشگر برتر محیط زیست سال 1393
تالیفات استاد چیست؟
از استاد نادری تالیفات و مقالات متنوعی به نشریات داخلی و خارجی دارند که به موضوع حشرات و شناخت جهان پیرامونمان میپردازد.
- تألیف و انتشار مقالات علمی در زمینه پروانهها در نشریات معتبر اروپایی با نمایه ISI (بیش از 16 مورد)
- مشارکت در تألیف سه مقاله در زمینه خزندگان ایران و گزارش یک گونه جدید مار (افعی ایروانی) از ایران
- تألیف دو کتاب "راهنمای میدانی پروانههای ایران" به زبان فارسی و "The buterflies of Iran and Iraq" به زبان انگلیسی (هر دو کتاب در نوع خود برای اولین بار در کشور چاپ میشوند: اولین اطلس بیمهرهها به زبان انگلیسی و اولین راهنمای میدانی بیمهرهها در کشور به زبان فارسی)
- تألیف چندین مقاله علمی داخلی در زمینه پروانهها
- مشارکت علمی در چندین کتاب و مقاله علمی خارجی و داخلی
دوشنبه چشم انتظارتان هستیم...
دوشنبه مورخ 19 شهریور 1397 از ساعت 20:30 تا 22:30 در خانه فرهنگی آنسو در رویداد دوشنبههای گردشگری پای صحبتهای جناب آقای نادری مینشینیم تا از کشفها، سفرها و آنچه که تا به امروز درباره جهان شگفتانگیز یافتهاند بشنویم.
برای حضور در این برنامه ثبتنام الزامی و از طریق سایت رویداد دوشنبههای گردشگری امکانپذیر است. دوشنبه منتظر دیدن روی ماهتان هستیم.
دوشنبه در آنسو چه گذشت؟
با حضور استاد عزیزمان جناب آقای نادری، شبی دیگر از برنامههای رویداد دوشنبههای گردشگری برگزار شد. استاد نادری مانند همیشه با رسایی و شیوایی کلامشان در جلسه حاضر شدند و از رویدادهای بسیار شیرینی گفتند.
در پایان رویداد همراهان گرامی و استاد عزیزمان عکس یادگاری گرفتند
حضور استاد نادری در آنسو به سبب سالها فعالیت و تجربه در زمینه شناسایی زیباییهای طبیعت و همچنین محبتی که در گفتار و رفتارشان دارند با استقبال بسیار زیاد دوستان و علاقهمندان برگزار شد.