4 تشکّل از مهمترین جمعهای گردشگری که باید بشناسیم!
4 تشکّل از مهمترین جمعهای گردشگری که باید بشناسیم!
در هر زمینهای که بخواهید فعّالیّت کنید، ابتدا باید جمعهای مهم و فعّال آن را بشناسید و با آنها آشنا باشید. در این مطلب، 4 نمونه از مهمترین تشکّلهای صنعت گردشگری معرفی شده است.
با شتاب گرفتن روز به روز توسعه گردشگری، تشکّلها و جمعهایی که روندهای آن را تسهیل کنند افزایش مییابد. هر کدام از این اجتماعات با هدفی شکل میگیرند امّا باید به این مسئله توجه کرد که هدف اصلی و غایی همه آنها، توسعه گردشگری و کمک به رونق گرفتن آن است.
در این مطلب معرفی 4 تشکّلی که به راهنمایان و تورها مربوط میشوند و به علّت شباهت در نامشان، ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند را با هم میخوانیم: جامعه تورگردانان ایران، انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و انجمن صنفی راهنمایان گردشگری.
جامعه تورگردانان ایران
در سال 1375 گروهی از دفاتر و شرکتهای بزرگ تورگردان ایرانی (فعال در زمینه تورهای ورودی)، با هدف از میان برداشتن مشکلات تورهای ورودی و آسانتر شدن ورود گردشگر خارجی، کمیته تخصصی تورهای ورودی را تشکیل دادند. امّا با افزایش حجم فعّالیّتها و تعداد دفاتر و شرکتهای نوآور، نام آن به جامعه تورگردانان ایران تغییر کرد.
هماکنون 150 دفتر و شرکت خدمات مسافرتی فعّال در زمینه تورهای ورودی، عضو جامعه تورگردانان ایران هستند.
فعّالیّت اصلی جامعه تورگردانان ایران، شناساندن فرهنگ غنی ایران به محقّقان، دانشپژوهان و مشتاقان بازدید از ایران است و از طرفی به اعضاء در جهت جذب گردشگران ورودی و ارائه خدمات در حدّ استانداردهای قابل رقابت با کشورهای پیشرو در عرصه گردشگری بینالمللی کمک میکند.
اهداف جامعه تورگردانان ایران:
- معرفی ایران به عنوان یکی از قطبهای مهم گردشگری جهان
- تلاش در جهت رشد و توسعه گردشگری در زمینه تورهای ورودی که موجب ایجاد اشتغالهای فراوان میشود و از مفیدترین فعّالیّتهای اقتصادی کشور است.
- ایجاد فرصتهای گردشگری برای خریداران و فروشندگان محصولات صنعت گردشگری برای رونق صنایعدستی و اقلام مشابه آن.
- همکاری در تدوین قوانین و مقررات گردشگری
- اطّلاعرسانی به اعضاء درباره آخرین تحوّلات داخلی و خارجی موثر در فعّالیّتهای آنها.
انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی
انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران یکی از انجمنها و تشکّلهای مهم است که فعّالیّت اصلی آن در زمینه دفاتر خدمات مسافرتی و آژانسها است. این انجمن با هدف بهبود بخشی به روند کار آژانسهای مسافرتی و کاهش خطاها و موانع موجود فعّالیّت میکند.
این انجمن، عضو کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران، اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان و فدراسیون متحده انجمنهای دفاتر خدمات مسافرتی (یوفتا) نیز هست.
جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی
ایده اولیه شکلگیری چنین جمعی، از سال 1380 بین 10 نفر از راهنمایان شکل گرفت. امّا بعد از انجام زیرساختها و تدارکات آن، در سال 1382 اولین جلسه مجمع عمومی برای تشکیل جامعه و انتخاب هیئت مدیره آن در تهران شکل گرفت.
در حال حاضر جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی 300 نفر عضو دارد که از تهران و شهرستان به عضویت درآمدهاند.
انجمن صنفی راهنمایان گردشگری
در سال 1379 اولین انجمن صنفی راهنمایان گردشگری در اصفهان شکل گرفت. پس از آن در کرمان و فارس هم تشکیل شد.
در سال 1391، 12 انجمن صنفی در استانهای مختلف شکل گرفت و از اتّحاد این انجمنها، انجمن صنفی کارگری راهنمایان گردشگری سراسر کشور تشکیل شد.
هماکنون خانواده انجمن صنفی راهنمایان گردشگری کشور، بیش از 2500 نفر عضو، 20 انجمن صنفی استانی و شهرستانی، دو سازمان مردم نهاد و یک موسسه راهنمایان گردشگری دارد.
از مهمترین فعّالیّتهای کانون انجمنهای صنفی کارگری راهنمایان گردشگری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سال 1392 برگزاری بزرگداشت منوچهر ستوده
- تعامل با تورگردانان داخل کشور برای معرفی راهنما
- سال 1392، عضویت در فدراسیون جهانی راهنمایان WFTGA
- طرح و اجرای پروژه زیستوپ با تصویر گونههای در حال انقراض جهان و تحویل آن به فدراسیون فوتبال برای هدیه به «مسی» در بازی ایران - آرژانتین
- طراحی عروسک گونههای در حال انقراض و سفر نمادین آنها به نقاط مختلف ایران و جهان
- از نوروز 1393، تعامل با شهرداریهای شهرهای محل استقرار انجمنهای صنفی و سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری برای استقرار راهنمایان نوروزی در سایتها و اجرای تورهای شهرگردی در مراکز استانها با مشارکت راهنمایان استان
- اعلام رسمی کف حقوق راهنمایان در کشور به عنوان ملجأ قانونی راهنمایان گردشگری ایران
- تعامل با سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در طرح خانه - مسافر برای معرفی راهنمایان محلی هر شهر در قالب طرح راهنما - مسافر
- سال 2015، شرکت در کنوانسیون جهانی راهنمایان پراگ و پیروزی در کسب میزبانی کنوانسیون سال 2017
- سال 2017، برگزاری کنوانسیون جهانی راهنمایان در ایران
- مشارکت در تدوین سرفصلهای آموزشی راهنمایان
- و...
تمام این تشکّلها عضو میپذیرند و افراد با توجه به حوزه کاری خود میتوانند به آنها بپیوندند که در سطح وسیعتری به فعّالیّتهای خود جهت دهند و در زمینه ارتقای کیفی صنعت گردشگری گام بردارند.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.
با مراجعه به سایت www.itoa.ir میتوانید اقدام به ثبت نام در جامعه تورگردانان نمایید.