در دوشنبههای گردشگری این هفته:
از دماوند تا پازنان با حسین رسایی
از دماوند تا پازنان با حسین رسایی
در رویداد دوشنبههای گردشگری هفته آینده، میزبان جناب آقای حسین رسایی خواهیم بود. آقای رسایی کوهنوردی با تجربه، دانشآموخته دورههای تخصصی گردشگری و اولین کوهنوردی هستند که برای اجرای پروژه ملی «سیمرغ کوههای ایران» سفری طولانی را آغاز کردند و با شعاری زیستمحیطی آن را با موفقیت به سرانجام رساندند.
کوهنوردی، ورزشی است مهیج و دوستداشتنی که طرفداران بیشماری در سرتاسر جهان دارد. آرامش و صلابت کوهستان همراه با طبیعت زیبا در فصلهای گوناگون باعث شده تا کوهنوردان از فتح قلهها لذت ببرند. اما توجه به اکوتوریسم کوهستان و حفظ طبیعت آن، موضوع بسیار مهمی است که باید در زمان پیشروی این ورزش در نظر گرفته شود. در دوشنبههای گردشگری هفته آینده مورخ 29 مرداد 1397 در خدمت جناب آقای رسایی هستیم تا بیشتر در این باره و اقداماتی که ایشان انجام دادهاند بشنویم.
حسین رسایی کیست؟
سید حسین رسایی در 20 آبان 1367 در دامان زاگرس استان ایلام- شهرستان آبدانان متولد شد و از کودکی به ورزش علاقه زیادی داشت.
جناب آقای رسایی آموزشهای ویژهای را در قالب زندگی در شرایط سخت و راپل کوهستان آموخته و کوهنوردی را بهصورت حرفهایتر فرا گرفته است. برای مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت ورزشی تحصیل کرد و به عنوان برنامهریز و سرپرست بخش کوهنوردی مشغول به فعالیت شد.
آقای رسایی در سال 1395 دورههای تخصصی راهنمای طبیعتگردی و دوچرخه را گذراند و به عنوان مدرس در کلاسهای آموزش تخصصی حاضر شد. او در سال 96 دوره تخصصی راهنمای کوهستان را در ارسباران، با ترکیب آموزشهای کوهنوردی و گردشگری سپری کرد و موفق به دریافت لوح راهنمای کوهستان در سطح ملی شد. جناب آقای رسایی هماکنون مدیر باشگاه کوهنوردی ارسباران است.
بر فراز آشیانه سیمرغ
استاد رسایی در سالهای 93-94 آموزشهای هیمالیانوردی را گذراند. در سال 94 آقای رسایی به پروژهای مهم بهنام «سیمرغ کوههای ایران- شامل: صعود به 31 قله بلند 30 استان کشور با شعار حمایت از 30 پرنده در معرض انقراض در 30 هفته» بود، پیوست. ایشان در شهریور 95 با صعود به این 31 قله که هر کدام در یک استان قرار داشتند به عنوان اولین کوهنورد ایرانی پروژهای را به ثبت رساند که یکی از مهمترین دست آوردهایش همگانی کردن صنعت اکوتوریسم کوهستان در کشور بود.
این پروژه باعث شد تا کوهنوردان و علاقهمندان به این رشته با کوههای دیگر در سرتاسر ایران آشنا شدند و امیدهای تازهای برای بهبود صنعت اکوتوریسم کوهستان شکل بگیرد.
در 24 مرداد 1397 در اولین همایش ملی سیمرغ کوههای ایران از جناب آقای رسایی تجلیل شد
همچنین تصمیم آقای رسایی برای فتح این قلهها که با شعار حمایت از پرندههای در حال انقراض (که با مشورت جناب آقای پرویز بختیاری، استاد بهنام پرندهنگری، انجام شد)، کمک کرد تا این برنامه به پیشبرد چند هدف مختلف کمک کند. راهی که آقای رسایی آغاز کردند حالا توسط کوهنوردان دیگری در سرتاسر ایران دنبال میشود و تا به امروز حدود پنجاه کوهنورد به این برنامه پیوستهاند.
در روز 24 مرداد 1397 اولین همایش تجلیل از کوهنوردان پروژه ملی «سیمرغ کوههای ایران» برگزار شد و در طی آن از تمام افرادی که برای پیشبرد این پروژه تلاش کردند تجلیل به عمل آمد. در این مراسم آقای رسایی «مدال سیمرغ» را دریافت کردند.
دوشنبه منتظرتان هستیم
روز دوشنبه مورخ 29 مرداد 1397 از ساعت 20:30 تا 22:30، در خانه فرهنگی آنسو میزبان جناب آقای رسایی خواهیم بود. بیشک کوهنوردی که از دالانهای اسرارآمیز بیشماری گذشته است، سخنانش بسیار شنیدنی خواهد بود. برای شرکت در این برنامه ثبتنام الزامی است و تنها از طریق وبسایت دوشنبههای گردشگری امکان ثبتنام وجود دارد.
در رویداد دوشنبههای گردشگری چه گذشت؟
دوشنبه شب مورخ 29 مرداد 1397، برنامهی دیگری از سلسله برنامههای رویداد دوشنبههای گردشگری در خانه فرهنگی آنسو با حضور جناب آقای رسایی برگزار شد. در این برنامه آقای رسایی از خاطرات شیرینی گفتند که در طول آموزشها، صعودها و اجرای طرح سیمرغ کوههای ایران بر ایشان گذشته بود و او را به جایگاه کنونی رسانده بود.
عکس دستهجمعی استاد رسایی و حضار در رویداد دوشنبههای گردشگری
آقای رسایی علاوه بر داستان صعودها به روزهایی که در ارسباران دورههای تخصصی راهنمای طبیعتگردی و راهنمای تخصصی کوهستان را گذرانده بودند اشاره کردند و از آن روزگاران قصههای شیرینی را نقل کردند.
با پایان این رویداد برگی دیگر به خاطرات شیرین قصههای دوشنبههای گردشگری آغاز شد و این حکایت همچنان باقی است.