آشنایی با تجهیزات کوهنوردی و طبیعتگردی
چادر کوهنوردی
چادر کوهنوردی
چادر یکی از انواع سرپناههای موقت جهت شبمانی در طبیعت است، هر چند چادر عایق حرارتی قوی به حساب نمیآید اما سرپناه خوبی برای حفاظت در برابر باد و باران و گردخاک است.
چادرهای طبیعتگردی و کوهنودری را از چند نظر میتوان بررسی و گروهبندی کرد؛
- تعداد پوشش:
1- چادرهای تکپوش:
چادرهای سفری و چادرهایی که برای اقامت در شرایط آب و هوایی معتدل استفاده میشوند معمولا تکپوش هستند، البته برخی چادرهای کوهنوردی نیز بصورت تکپوش طراحی و ساخته میشوند.
2- چادرهای دوپوش:
چادرهای کوهنوردی معمولا بصورت دوپوش طراحی و ساخته میشوند.
- فصل مورد استفاده:
1- چادرهای سه فصل: چادرهایی که مناسب استفاده در شرایط آب و هوایی معتدل و گرم هستند اصطلاحا سه فصل (بهار، تابستان، پائیز) گفته میشوند.
2- چادرهای زمستانه: چادرهای زمستانه به گونهای طراحی میشوند که مناسب استفاده در شرایط برفی باشند، لبه پوش بیرونی این چادرها معمولا طوری طراحی شوند که بر روی زمین قرار گرفته و به عنوان حفاظی جهت جلوگیری از نفوذ برف بین دوپوش چادر کاربرد دارد.
- طراحی و تعداد تیرک:
در طراحی چادرهای کوهنوردی بهخصوص چادرهای زمستانه تلاش میشود که حداکثر اصول آیرودینامیک رعایت گردد تا چادرها حداکثر مقاومت را در برابر بادهای شدید داشته باشند، به جهت ایجاد طراحی آیرودینامیک و همچنین پایداری بیشتر، معمولا این چادرها دارای تعداد تیرکهای بیشتری نسبت به چادرهای طبیعتگردی هستند.
- نوع اتصال تیرک:
1- لیفهای: در این نوع چادرها تیرک داخل لیفهای از جنس پارچه یا توری قرار میگیرد
2- کلیپسی: در این نوع چادرها پوش چادر بوسیله اتصالات کلیپسی به تیرکها اتصال مییابد
- ظرفیت:
چادرها معمولا در ظرفیت های 1، 2، 3 یا 4 نفره ساخته میشوند، البته چادرهای مخصوص بارگاه اصلی (Base camp) در اندازه های بسیار بزرگتر طراحی و ساخته میشوند که به عنوان آشپزخانه، غذاخوری، درمانگاه و... مورد استفاده قرار میگیرند.
* جهت اطلاعات تکمیلی و تخصصیتر در مورد تجهیزات کوهنوردی، نحوه انتخاب و خرید، نگهداری و... میتوانید در کارگاه آشنایی با تجهیزات کوهنوردی و طبیعتگردی ارسباران شرکت نمایید.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.