آشنایی با مهارت های استقرار در طبیعت
آشنایی با مهارت های استقرار در طبیعت
یکی از سرفصلهای دوره راهنمای طبیعتگردی، فنون استقرار در طبیعت و جهتیابی است که در این قسمت به منظور سهولت دسترسی فراگیران جزوه آن قرار داده شده است.
هدف از یادگیری استقرار در طبیعت
امروزه بشر شهرنشین نیاز دارد در فرصتهای مناسب، شهر نشینی را به طور موقت حتی برای یک روز ترک کند و به دامان طبیعت پناه ببرد. برای چنین کاری باید با اصول و روشهای صحیح رفتار در طبیعت آشنا شود. زمانی که شما از شهری به شهر دیگر سفر میکنید، به راحتی میتوانید به کمک آدرس، محل مورد نظر خود را پیدا کنید، حال سوال این است که آیا در کویر، کوه و جنگل نیز میتوان چنین رفتار کرد؟
پاسخ این است: خیر!
در قدم اول آشنایی با اصول جهتیابی، نقشهخوانی و شناخت عوارض طبیعی بهطور عملی ضروری است. حال با دانستن این نکات میتوانید با استفاده از نقشهخوانی، به آب نوشیدنی سالم دسترسی پیدا کنید و مختصات آن را ثبت کنید. برای گذراندن شب در طبیعت، میتوانید محل مناسبی را انتخاب کنید و از روی نقشه و به کمک قطبنما، مسیر مناسبی را برای راهپیمایی انتخاب کنید.
جهت یابی به کمک عناصر و عوامل طبیعی
در طبیعت، اگر به هر علتی قطبنما و نقشه در دسترستان نبود، میتوانید از روشهای دیگری برای یافتن مسیرتان کمک بگیرید.
آشنایی با روشهای جهتیابی بهوسیله علائم طبیعی، به شما هنگامی که در طبیعت هستید، اعتماد به نفس فوقالعادهای میدهد.
- جهتیابی به کمک خورشید:
موقعیت زمین نسبت به خورشید میتواند به شما در یافتن مسیرتان یاری رساند. به طور تقریبی میتوان گفت خورشید از شرق طلوع میکند و در غرب غروب میکند. در نیمکره شمالی، بالاترین حدی که خورشید به هنگام ظهر قرار میگیرد، دقیقا جنوب واقعی را به شما نشان میدهد. همچنین، نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که در نیمکره شمالی، سایهها در جهت حرکت عقربههای ساعت حرکت میکند.
- جهتیابی با استفاده از گیاهان:
در آب و هوای معتدل شمالی، گیاهان در هنگام روز بیشتر تمایل دارند تا به سمت شرق و جنوب رو کنند. (به ترتیب از اول صبح تا غروب). مثال مشخص برای گیاهی که به نشان دادن شرق‐ جنوب معروف است، گل آفتابگردان است. مسافران درگذشته هنگامی که میخواستند از محیطهای طبیعی در آمریکای شمالی بگذرند، از این گیاه برای جهتیابی استفاده میکردند.
- جهتیابی به کمک لانه مورچهها:
مورچهها خاک لانه خود را به سمت شرق میریزند تا هنگام روز به عنوان سایهبانی برایشان عمل کند. مورچهها خاک را از لانه بیرون میریزند تا ذخیرهگاه خود را وسیعتر کنند و آن را سمت شرق میریزند تا هنگام روز راحتتر کار خود را انجام دهند. بدیهی است با شناختن شرق، جهات دیگر را نیز به راحتی تشخیص میدهید. - جهتیابی با استفاده از بادهای غالب:
در کویرهای ماسهای، ریپلهای ماسه و یا در مناطق قطبی، ریپلهای برف، نشاندهنده مسیری است که باد از آن مسیر میوزد. بههرحال، این ریپلها خیلی کوچک هستند و هرگز بیش از چند سانتیمتر بلندی ندارند. آنها به عنوان وسیلهای که نشاندهنده مسیر بادهای غالب است، اهمیت دارند. در کویرهای ماسهای، شکل تپههای ماسهای نمایانگر مسیر بادهای غالب است. این گفته در مورد تپههای برفی در قطب شمال هم صادق است و در جهتیابی در مناطق قطب شمالی، هنگامی که خورشید در پشت ابر پنهان شده، کمک شایانی میکند.
درس آشنایی با مهارتهای استقرار در طبیعت از جمله دروس دوره راهنمای طبیعتگردی است که برای سهولت در دسترس فراگیران قرار داده شده است.
دانلود جزوه آشنایی با مهارتهای استقرار در طبیعت



لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.
مطلب قبلی
مطلب بعدی
دوران کرونا بر ارسبارانیها چگونه گذشت؟ ارسباران چه خدماتی به همراهان خود ارائه میدهد؟ از سال 1399 تا 1401؛ در نمایشگاه گردشگری چه خبر؟ از دوره مدیریت عمومی تاسیسات گردشگری چه میدانید؟
سرفصلهای جدید دوره مدیریت فنی دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری (بند ب)
موردی که شما اعلام کردید بررسی شد، در حال حاضر لینک برای تمامی اکانتها فعال و قابل دسترس است.