فاز دوم جایکا و پایانی برای شروع!
فاز دوم جایکا و پایانی برای شروع!
پس از برگزاری موفقیت آمیز فاز اول پروژه جایکا در سه روستای تبل، سهیلی و کورزین قشم، از اواسط مهر فاز دوم پروژه در مرحله عملیاتی آن آغاز شد.
فاز اول پروژه یادتان است؟
اواسط مرداد ماه بود که پروژه آموزش جامعه محلی قشم جایکا در جزیره قشم رسما کلید خورد. همانگونه که در گزارش فاز اول جایکا نوشتیم، کلاسها با موضوعات کاربردی در روزهای مختلف برای قایقرانهای منطقه حرا با اساتید بنام گردشگری برگزار شد و پس از پایان فاز اول آموزشها در اواسط شهریور ماه با بازخوردهای مثبت و انرژیهای فراگیرانمان در قشم، انرژی چند برابر گرفتیم. اما فاز دوم کارها پس از گذشت چند هفته از 15 مهر دوباره آغاز شد.
روند آموزشها در فاز دوم پروژه کمی متفاوتتر از فاز اول بودند به گونهای که در فاز اول بیشتر مباحث به صورت تئوری مطرح شد اما در فاز دوم، پس از آشنایی و تسلط نسبی که به موضوعات پیدا کرده بودند، وارد مرحله عملیاتی و تجربی شد. در این مرحله بیشتر فراگیران بودند که باید کلاس را در دست میگرفتند و اساتید نکات اصلاحی و تکنیکی را به دانستههای آنها اضافه میکردند زیرا یادگیری هنگامی نهادینه میشود که در رفتار و عمل افراد هم جاری شود و صرف دادن اطلاعات تئوری را نمیتوان یادگیری تلقی کرد.
کلاسهای این مرحله چگونه برگزار شدند؟
برنامه فاز دوم پروژه جایکا به صورت زیر در سه روستای طبل، کورزین و سهیلی اجرا شد:
- هفته اول که از 15 تا 17 مهر بود، آقای علی شادلو و آقای شهرام شرفی در ابتدای ورودشان به روستاها رفتند و پس از هماهنگی ساعات کلاس، سعی کردند که با تمرین نمایش و شبیه سازی شرایط تور، فراگیران را در موقعیت عملی قرار دهند که آنها بتوانند مباحثی که تا کنون یاد گرفتهاند را به صورت عملی پیاده کنند. در این سه روز در کنار شبیه سازی تور، از حقوق گردشگران و چگونه معرفی تور به آنها، شرایط جغرافیایی حرا و عناصر طبیعی آن نیز صحبت کردند.
- در هفته دوم که از 3 تا 5 آبان کلاسها برگزار شد، محوریت درسها بیشتر برقراری ارتباط صحیح و موثر با گردشگران بود مانند زبان بدن، تکنیک ارتباط موثر، تکنیک تفسیر و... که شبیه به مباحث فاز اول بود اما با رویکرد عملی و اجرایی. در این هفته از کلاسها، آقای علی شادلو، خانم ریحانه جمالی و خانم مهسا مطهر تدریس کلاسها را به عهده داشتند.
- در هفته سوم (که هفته آخر نیز بود) کلاسها از تاریخ 21 تا 24 آبان برگزار شد که کلاسهای آن شامل پرندهنگری با آقای پرویز بختیاری، کسب و کار در دنیای دیجیتال و مدیریت بازخوردگیری با آقای بهنام اسلمی و ارزشیابی پایانی با آقای علی شادلو بود.
روز 24 آبان پس از برگزاری آزمون ارزشیابی فراگیران، برنامه ماموریت آموزشی ما در قشم به پایان رسید اما در واقع آموزش هیچگاه به پایان نمیرسد و ما چنین اقدامات امیدوارانهای را آغازی برای آموزشهای جامعه محلی در نقاط مختلف ایران میدانیم و امیدواریم هر چه سریعتر شاهد توسعه دانش جوامع محلی و در نتیجه آن توسعه پایدار گردشگری در استانهای مختلف ایران باشیم.



لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.