زبان انگلیسی در گردشگری
زبان انگلیسی در گردشگری
آیا میدانید که بر اساس سالنامه آماری سازمان جهانی گردشگری، سهم اروپا از گردشگران ورودی به ایران در سال 2013 حدود 34.04 درصد بوده و این آمار در سالهای بعدی افزایش قابل توجهی داشته است؟
آیا میدانید که بیش از 80 درصد این گردشگران ورودی، از زبان انگلیسی برای برقرای ارتباط استفاده میکنند؟
آیا میدانید که تسلط بر زبان انگلیسی در گردشگری و برقراری ارتباط کلامی موفق با گردشگران ورودی تا چه حد میتواند در ارتقاء جایگاه کشورمان ایران در رتبهبندی گردشگری جهانی تأثیر گذار باشد؟
آیا میدانید طبق پیشبینیهای صورت گرفته در سند چشم انداز توسعه، ایران تا سال 1404 بایستی میزبان 20 میلیون گردشگر اروپایی باشد و از این تعداد 25 میلیارد دلار درآمد ارزی کسب کند؟
آیا میدانید که هجوم گردشگران ورودی به ایران، زمینه ایجاد مشاغل مرتبط با این صنعت را فراهم کرده و شرط اساسی برای استخدام شدن در این مشاغل، داشتن تسلط کافی بر زبان بین المللی انگلیسی است؟
یک تورلیدر یا راهنمای تور بایستی بتواند با کلیه مسافران در سنین مختلف، با سلیقههای گوناگون ارتباط برقرار نماید. مسلما اولین شرط برقراری یک ارتباط موثر و کارآمد، داشتن زبانی مشترک است. واضح و مبرهن است که زبان مشترک، درک مسائل را آسانتر ساخته و از بروز مشکلات احتمالی ناشی از سوءتفاهمها تا حدود زیادی جلوگیری میکند. این مسئله در زبان دوم یا زبان خارجی اهمیت بیشتری پیدا میکند. آن دسته از عزیزانی که تجربه برگزاری تورهای ورودی و خروجی را داشتهاند، به اهمیت این مسئله واقفند.
از جهتی دیگر تسلط راهنمایان تورهای گردشگری، اعم از راهنمایان تورهای طبیعت گردی و راهنمایان تورهای ایرانگردی و جهانگردی بر زبان انگلیسی در برگزاری تورهای ورودی اهمیتی بسیار دارد، چرا که دیگر نیازی به حضور مترجم در طول سفر نیست و خود راهنما توانایی مکالمه با مسافران به زبان خارجی را دارد و در نهایت هر فرد خودش بهتر میتواند منظور کلام خود را بیان نماید تا به واسطهی فردی دیگر.
قطعاً تور لیدر مسلط به زبان انگلیسی پیشنهادهای کاری بیشتری از سوی آژانسهای فعال خواهد داشت. بنابراین میتوان گفت تسلط به زبان انگلیسی در تمام ابعاد فعالیت یک تور لیدر تأثیر خواهد داشت و برای یک تورلیدر ضروری خواهد بود.
از آنجایی که نیاز به ارتقاء سطح زبان انگلیسی فعالین حوزه گردشگری (راهنمایان طبیعت گردی، راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و مدیران فنی دفاتر خدمات مسافرتی) احساس میشد و دورهای تخصصی برای تور لیدرها در این زمینه تدوین نشده بود، ارسباران بر آن شد تا با همکاری مرکز زبان دلانژ دورههای زبان انگلیسی را با بستر گردشگری طراحی و به مرحلهی اجرا برساند تا علاقمندان به فعالیت در حوزه برگزاری تورهای ورودی و خروجی به کشورهای دیگر بتوانند زبان خود را تقویت نمایند.
فراگیران دورههای راهنمایان طبیعت گردی، راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و مدیریت فنی بند (ب) که به دنبال تقویت زبان انگلیسی خود هستند و میخواهند زبان انگلیسی را با موضوعیت گردشگری ارتقاء بخشند میتوانند در کنار دوره آموزشی گردشگری، دورههای زبان انگلیسی گردشگری را نیز بگذرانند تا نه تنها زبان خود را برای زمان فعالیت تقویت کنند، بلکه برای مصاحبه زبان انگلیسی دوره تور لیدری یا مدیر فنی بند (ب) نیز آمادگی لازم را کسب نمایند.
دورههای زبان تخصصی در گردشگری در سه بخش زیر برگزار میگردد:
در بخش زبان حرفهای تلاش بر این است تا زبان انگلیسی و سطح مکالمه فراگیران در انتهای دوره در حد یک مفسر ارتقاء یابد.