021 88 80 00 55

ارسباران به همراه جایکا و منطقه آزاد، در تدارک اکوآیلند قشم (قسمت دوم)

ارسباران به همراه جایکا و منطقه آزاد، در تدارک اکوآیلند قشم (قسمت دوم)

در ادامه قسمت قبل از گزارش پایانی آموزش‌های ارسباران در جزیره قشم، در این قسمت به ادامه آنها می‌پردازیم.

در قسمت اول پس از بررسی بخشی از گزارش‌های پایانی ارسباران در انتهای مرحله‌ای از پروژه آموزشی جایکا در منطقه آزاد قشم برای تبدیل جزیره قشم به اکوآیلند، در قسمت دوم، به ادامه این گزارش‌ها می‌پردازیم.

بازآموزی

آموزش‌هایی با چنین سطح، تنوع و فشردگی در برگزاری حتما نیاز به بازآموزی در فاصله زمانی مناسب دارد، به همین دلیل توسط ارسباران (با توجه به اینکه مجری آموزش‌ها بوده است) پیشنهاد می‌شود در ایام شلوغی و حداکثر فعالیت اسکله‌ها (نوروز) به مدت سه روز فعالیت هر سه اسکله رصد شود و با توجه به واقعیت‌های جاری، برای کمیت و کیفیت بازآموزی‌ها تصمیم‌گیری شود، از سوی دیگر هماهنگی بازآموزی می‌تواند قسمتی از شبهه ذهنی افراد را در بی‌برنامه و بی هدف بودن آموزش‌ها از بین ببرد.

تا اینجا در موضوع مدیریت آموزش‌های مربوط به سازماندهی، تخصیص منابع، هدفگذاری، راهبرد و از همه مهمتر کسب و کار در دنیای دیجیتال (وب سایت و تولید محتوا)، به شدت نیاز به آموزش‌های تکمیلی‌تر وجود دارد و در موضوع دانش می‌توان با موضوع اطلاعات اکولوژیکی، محیط زیستی، پرنده‌نگری، تولید محصول گردشگری خلاق و تجربه‌گرا، آموزش‌های تکمیلی‌تری را تدارک دید که با محوریت مهارت در موضوعاتی چون تفسیر موثر میراث، فن بیان و سخنوری و استاندارد گردشگری ماجراجویانه برای اپراتورها و راهنمایان، مورد آموزش قرار گیرد. جهت مدیریت بهتر مسائل و خدماتی چون تورهای VIP یا نیازهای مسافران مانند پذیرایی و آسایش می‌توان اقداماتی انجام داد از جمله: ارائه سرفصل‌هایی از مدیریت آداب میزبانی و پذیرایی، ایجاد سایبان و ارائه پذیرایی بر روی قایق‌ها.

پروژه جایکا

آموزش وب سایت

در ادبیات کسب و کارهای دنیای امروز، نبود وب سایت استاندارد و جامع، یک ایراد اصلی است که می‌تواند تمامی موفقیت‌های مورد نظر را با اشکال روبه‌رو کند. باید اسکله‌ها و هر یک از روستاها برای داشتن یک وب سایت جامع از انواع خدمات گردشگری حمایت و هدایت شود تا بتواند انواع خدمات سفر مانند گشت‌های روستایی، دامداری، کشاورزی، اقامتگاه‌ها، محصولات مختلف سفر به حرا، صنایع دستی، غذا و غیره را در خود جای دهد همچنین امکان رزرو آنلاین و پرداخت را فراهم کند.

ایجاد نهاد اجتماعی مشترک (انجمن حمایت از حرا)

برای ایجاد توسعه از پایین به بالا، ایجاد خواست و مطالبه اجتماعی و تبدیل نمودن ذی‌نفع‌های محلی به کنشگران اجتماعی جدی، می‌بایست ناخداهای هر سه روستا برای ایجاد یک سمن، NGO یا انجمن، تشویق شوند و آموزش ببینند. دستیابی به اهداف حفاظت جامعه محور و حتی مدیریت آن از این طریق ممکن‌ می‌شود. مسائلی چون دانش بومی و احیای آن، روابط اجتماعی سنتی و احترامات موجود در بین افراد اگر توسعه یابد، می‌تواند هر چه بیشتر دستیابی به چنین اهدافی را تضمین کند، این مهم از مصاحبه با بزرگ خانواده شریفی استخراج شده و این مسئله در جامعه روستایی آن منطقه پیشینه فرهنگی دارد.

این نهاد اجتماعی می‌تواند از برگزاری رویدادهای ورزشی مانند مسابقات حوری‌سواری، پدل بوردینگ و... حمایت کند، فعالیت‌های اجتماعی با هدف حفاظت مانند کاشت نهال حرا و احیای جنگل را هدایت کند و حتی برنامه‌های پاکسازی و جمع آوری زباله یا دیگر برنامه‌ها با محوریت مسئولیت اجتماعی را اجرایی کند.

حمل و نقل آبی

اصلاح حمل و نقل آبی

رنگ بدنه قایق‌های فعلی اصلا با محیط همگن نیست، رنگ قرمز رنگ هشدار در طبیعت است و وجود این رنگ در بدنه قایق‌ها توفیق تورهای پرنده‌نگری را به شدت کاهش می‌دهد.

قایق‌های فعلی با قایق‌هایی که با این هدف در محیط‌های گردشگری استاندارد در جهان استفاده می‌شوند، هیچ تطابقی ندارد؛ صندلی‌ها، سایبان، امکان پذیرایی، تکنولوژی فنی و... همگی صرفا برای کار صیادی سنتی رواج داشته و مورد استفاده بوده‌اند، این در حالی است که در روستای گوران توان ساخت قایق‌های بزرگتر (تِرتِری) وجود دارد. ترتری‌ها علاوه بر ظاهر سنتی و هنر بومی که باعث ایجاد معیشتی موازی در روستای گوران می‌شود می‌توانند به جای سایبان بالای سر به سلول‌های خورشیدی مجهز شوند و به جای موتور بنزینی یا دیزل با انرژی پاک خورشید کار کنند و به تجهیزات پذیرایی مثل: یخچال، صندلی و میز، بلندگوی راهنما و حتی ابزار تفسیر غیر حضوری مانند Audio guide و LCD هم مجهز شوند. نکته جالب توجه تناسب ظرفیت قایق‌های فعلی با ترتری و هزینه تولید هر ترتری است، طبق بررسی‌های انجام شده حدود هزینه ساخت هر ترتری سه برابر قایق‌های فعلی است و البته توان جابه‌جایی سه برابر مسافر را هم داراست این یعنی یک ترتری جایگزین سه قایق و تقسیم وظایف و انجام امور کیفی و استانداردتر بین سه ناخدای صاحب ترتری.

 

با ما در خبرهای دیگر جایکا و ادامه آموزش‌های منطقه قشم تا حصول نتیجه، همراه باشید!

08:00 , 1396/11/08
08:00 , 2018/01/28
نرگس کاظمی فرد
user نرگس کاظمی فرد
pen کارشناس تولید محتوای موسسه آموزشی و گردشگری ارسباران
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وب‌سایت ارسباران مجاز است.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.



     

بحث و تبادل نظر
مریم
1396/11/10 10:38
با سلام
در سفرم به شهر زیبای قشم با تور قشم گروه آموزشی ارسباران را دیدم . این نهاد اجتماعی کارهایی از قبیل از برگزاری رویدادهای ورزشی مانند مسابقات پدل بوردینگ و... حمایت و فعالیت‌های اجتماعی با هدف حفاظت مانند کاشت نهال حرا و احیای جنگل را حمایت می کنند.
پاسخ دهید...
ارسباران
1396/11/10 11:23
ممنون از شما
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
تلاش می‌کنیم در جریان تحولات گردشگری و ارسباران قرارتان دهیم.
نمونه خبرنامه