021 88 80 00 55

مسیر دره از کجا می‌گذرد؟

مسیر دره از کجا می‌گذرد؟

دره‌نوردی در ایران از چه مسیری گذشت؟

اولین دره‌نوردی ایران در دره اندرسم (اندرس) توسط یک گروه نظامی انجام شد. بعد از سال 1387، افراد علاقه‌مند به این رشته افزایش پیدا کردند و این رشته مورد توجه بسیاری از طبیعت‌گردان و کوهنوردان قرار گرفت. بعد از گذشت چندین سال از شروع دره‌نوردی و آبشارنوردی، کم‌کم فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی طرح درس و دوره آموزشی ارائه کرد. در سال 1391، یک دوره ACA با حضور یک مربی خارجی برگزار و دره‌نوردی در ایران متحول شد. در ادامه آن، هر سال مسیرهای جدیدی کشف و بازگشایی می‌شوند که دره‌نوردی را گسترش می‌دهند.

 چرا و چطور دره‌نوردی کنیم؟

لذت فرود از کنار یا داخل آبشارهای مختلف و عبور از دره و رودخانه‌های داخل یک تنگه، زیبایی و جذابیت خاصی به همراه دارد که علاقه‌مندان به ماجراجویی و سفرهای طبیعت‌گردی را به خود جذب می‌کند. احساس بکر و دست‌نخورده بودن طبیعت، این جذابیت را دوچندان می‌کند. اما گاهی شاهد آن هستیم که متاسفانه گروه‌های قبلی که دره را پیمایش کرده‌اند، طبیعت وحشی منطقه را از بین برده و دره را از حالت بکر درآورده‌اند. بکر نبودن منطقه که به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود، از لذت و هیجان اکتشاف و ماجراجویی دره‌نوردی می‌کاهد. به همین منظور در دره‌نوردی، موضوع "اخلاق دره‌نوردی" مطرح می‌شود که در ادامه، به آنها می‌پردازیم. البته این اخلاق در اصل، توافقاتی برای اصولی‌تر پیمودن دره‌ها و پایداری لذت، هیجان و ماجراجویی افراد در دره‌نوردی است. 

به همین منظور ما به همراه جمعی از موسساتی که فعالیت‌های مشابه ما دارند، استانداردهایی در زمینه سفرهای ماجراجویانه تنظیم کرده‌ایم. این استانداردها برای بهتر استفاده کردن از این فعالیت هیجان‌انگیز است. 

دره نوردی

اخلاق و اصول دره نوردی

  • اثری از خودمان به جای نگذاریم.
  • برای کمپ زدن، اطلاع از لوازم پیمایش، آشنایی با منطقه و برنامه سفر، با لیدر و مقامات محلی هماهنگ شویم. 
  • برای ایجاد کمترین تخریب، از مسیرهای تعیین شده یا مسیرهای پیموده شده حرکت کنیم.
  • برای فرسایش کمتر، در آبراهه‌های موجود دره گام برداریم تا آب روان، اثرات و ردپاها را در کمترین زمان از بین ببرد.
  • مراقب بافت گیاهی باشیم و آنها را له نکنیم.
  • برای انجام امورات شخصی خود، به حالت طبیعی تنگه‌ها دست نبریم. مثلاً: مسطح کردن فضایی برای شب‌مانی، از بین بردن پوشش گیاهی یا تغییر مسیر آب.
  • وسایلی برای خارج کردن زباله‌هایمان از منطقه داشته باشیم و زباله به جای نگذاریم.
  • دره را پاک کرده و از قبل تمیزتر کنیم بعد آنجا را ترک کنیم.
  • فضولات انسانی را یا به بیرون از دره منتقل کنیم یا آنها را در فاصله حداقل 70 سانتی‌متری از آبراهه‌ها و عمق حداقل 10 سانتی‌متری دفن کنیم.
  • از طبیعت داخل دره، چیزهای زیبا را خارج نکنیم تا گروه‌های بعدی هم بتوانند از آن‌ها لذت ببرند.
  • در رفتارمان با حیات وحش کاملاً دقّت کنیم.
  • در دره‌ها و تنگه‌ها آرام صحبت کنیم و به حقوق دیگر افراد احترام بگذاریم.
  • اجازه عبور به گروه‌های سریع‌تر از خود را بدهیم.
07:00 , 1396/04/12
07:00 , 2017/07/03
نرگس کاظمی فرد
user نرگس کاظمی فرد
pen کارشناس تولید محتوای موسسه آموزشی و گردشگری ارسباران
انتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک وب‌سایت ارسباران مجاز است.
لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم.



     

بحث و تبادل نظر
حسین یوسف زمانیان
1396/04/17 19:46
با درود
در مورد اینکه نوشتین "هنوز فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی طرح درسی برای این رشته ارائه نکرده است"، باید بگم که در حال حاضر دوره های مقدماتی و پیشرفته دره نوردی با ارائه مدرک رسمی از طرف فدراسیون در حال برگزاری است.
با احترام
پاسخ دهید...
ارسباران
1396/04/21 10:11
سلام بر شما
تا جایی که ما اطلاع داریم و تماسی که با فدراسیون داشتیم در حال حاضر چنین دوره هایی برگزار نمی شود. باز هم می توانید برای اطمینان بیشتر با فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی تماس بگیرید.
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
تلاش می‌کنیم در جریان تحولات گردشگری و ارسباران قرارتان دهیم.
نمونه خبرنامه