زبان انگلیسی حرفه ای هر شاخه گردشگری
زبان انگلیسی حرفه ای هر شاخه گردشگری
زبان انگلیسی یک از مهارتهای بسیار مهم برای افراد مرتبط با حوزه گردشگری است. اما هر کدام با توجه به نوع ارتباطی که با دنیای بینالملل دارند، نوع یادگیری زبان متفاوتی نیز دارند، بنابراین لازم است که زبان حرفه ای بیاموزند.
همانگونه که در مطالب قبل درباره اهمیت زبان انگلیسی در گردشگری صحبت شد، فراگیری آن برای افراد مرتبط با گردشگری بسیار اهمیت دارد و نقش بسیار مهمی را در گردشگری بازی میکند و ندانستن آن ممکن است فرد را در فعالیت خود متوقف کند.
امّا دانستن زبان در گرایشهای مختلف گردشگری، تفاوتهای اندکی با هم دارند؛ به صورتی که اهمیت مهارتها در هر کدام متفاوت است. مثلا در بعضی گرایشها فن speaking و در بعضی دیگر لازم است فن reading یا writing فرد قوی باشد. به همین منظور در ذیل به صورت مختصر این مسئله که در هر گرایش کدام مهارتها برای فرد مهمتر است را مورد بررسی قرار میدهیم:
گرایشهای تحقیقاتی
در صورتی که فرد جهت تحقیق و مطالعه در حوزههای گردشگری فعالیت داشته باشد، لازم است که از فن نوشتاری (writing) و خواندنی (reading)خوبی بهرمند باشد؛ زیرا بیشتر از آنکه با افراد به صورت مستقیم در ارتباط باشد، باید بتواند با آنها مکاتبه کند. در زمینه تحقیقات علمی، علاوه بر مکاتباتی که با اساتید مختلف لازم میآید، جهت خواندن و نگارش مقالات علمی به روز در سطح بینالمللی، نیاز به تسلط کامل بر زبان انگلیسی، به خصوص فنون خواندن و نوشتن است.
گرایش راهنمای تور
در صورتی که فرد بخواهد به عنوان راهنمای گردشگری فعالیت کند؛ از جمله: راهنمای تور طبیعتگردی، راهنمای تور ایرانگردی و جهانگردی، راهنمای تور پرندهنگری، راهنمای تور دوچرخهسواری، راهنمای تور کودک، راهنمای کوهستان و راهنمای تور زمینگردشگری (ژئوتوریسم)، در مرحله اول باید از فن مکالمه (speaking) خوبی برخوردار باشد، زیرا به صورت مستقیم با گردشگران خارجی در ارتباط است و در زمینههای تخصصی هر کدام از انوای گردشگری که مجری آن است، باید بتواند برای آنها توضیحات کافی را ارائه نماید. مثلا یک راهنمای تور ایرانگردی و جهانگردی باید بتواند با تسلط کافی جاذبههای تاریخی و فرهنگی هر منطقه را به صورت کامل برای گردشگرانی که ایران را به عنوان مقصد انتخاب کردهاند توضیح دهد. فرد باید به اندازهای به زبان مسلط باشد که گردشگر احساس غریبگی با کشور میزبان نداشته باشد و خیالش از وجود یک مترجم مسلط راحت باشد. علاوه بر آن، نیاز به تسلط بر فن شنوایی (Listening) خوب نیز هست زیرا یک راهنما باید صحبتهای مسافران خود را به خوبی بشنود و متوجه شود، در غیر این صورت سوءتفاهمهای بسیاری در درک نیازهای آنها پیش خواهد آمد.
گرایشهای پشتیبانی گردشگری
منظور از این گرایش، مشاغلی که به صورت پشتیبانی یک سفر یا تور را حمایت میکنند، است، مانند مدیر فنی یک آژانس. مدیر فنی از عناصر اصلی یک آژانس گردشگری است که قابلیتهای او در زمینه ارتباط گیری، بسیار در افزایش یا کاهش مسافران آن موثر است. به همین منظور، فرد باید از مهارت نوشتاری (writing) و خواندنی (reading) کافی بهرهمند باشد. علاوهبر مدیر فنی، یک بازاریاب نیاز به این مهارتها جهت مکاتبه با شرکتها و افراد گوناگون دارد؛ البته مهارتهای speaking و listening نیز جهت تماسهای مستقیم احتمالی، اهمیت دارد.
در مجموع لازم به ذکر است که گرایشهای گردشگری بسیار فراوان هستند و ما در این مطلب تنها به تعدادی از پر طرفدارترین مشاغل و مرتبطان به گردشگری پرداختیم. نکته مهم دیگر اینکه، در هر صورت فرد باید به تمام مهارتها مسلط باشد اما در گرایشهای مختلف، بعضی مهارتها مهمتر است و تقویت بیشتر آنها جهت پیشرفت در آن حیطه خاص، باعث موفقیت سریعتر و بیشتر میشود.
بنابراین بهتر است ابتدا هدف خود را مشخص کرده و در آن حیطه خاص، زبان انگلیسی حرفهای و تخصصی آن را بیاموزیم.
نوشته از: نرگس کاظمیفرد